2018-12-04 11:05:40• hírek • Bede Emőke

Veszélyes tűzeset: bútorgyártó csarnok kapott lángra kedd hajnalban

Mikolában két ló pusztult el a tűzben!
Mikolában két ló pusztult el a tűzben!

A hideg idő beköszöntével megszaporodtak az olyan jellegű tűzesetek, melyeket a fűtésrendszer meghibásodása vagy a kályhák és egyéb fűtőtestek nem megfelelő szigetelése okozott.

Nem történt ez másként kedden hajnalban sem, amikor is egy szatmárnémeti bútorgyártó csarnok kapott lángra. A helyszínre négy habbal és vízzel oltó autó, valamint 23 tűzoltó vonult ki, és a gyors reakciónak köszönhetően sikerült meggátolni, hogy tűz tovább terjedjen az épület más részeire is.  A tűzben végül kb. 200 négyzetméternyi területen odalett a tetőszerkezet, illetve a csarnokban tárolt éghető anyagok is, a fafeldolgozáshoz használt gépek közül pedig több is komolyan megrongálódott. Személyi sérülésről azonban nem érkezett híradás. A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség közleménye szerint a tüzet vélhetően egy kályha nem megfelelően szigetelt kéménye okozta.



 

Hogy mennyire megszaporodtak mostanában a tűzesetek, mi sem bizonyítja jobban, hogy az elmúlt hétvégén nem kevesebb mint kilenc helyszínre riasztották a lánglovagokat. Több helyen is a ki nem takarított kéményben csaptak fel a lángok, de ezek súlyossága eltörpül a sárközújlaki és a mikolai esetek mellett.
 

Sárközújlakon vasárnap hajnalban volt hatalmas tűz, mely egy helyi gazdaságban pusztított. Odalett a tűz által érintett tetőszerkezet egy része, kb. 2 tonna kukorica, kb. 10 tonna széna, de a lángok nem hagyták érintetlenül az odabent tárolt 20 tonna krumplit és a gabonaőrlő malmot sem. Az elsődleges vizsgálatok szerint a tüzet vélhetően egy elektromos rövidzárlat okozta –tájékoztatta a Szatmár.ro-t a tűzoltóság sajtóosztálya. Szerencsére személyi sérülés nem történt, Mikolában viszont két ló is a tűzben lelte halálát. A december 1-én történt tűzesethez három autó és 12 lánglovag vonult ki. Mint kiderült, egy istállóban ütött ki a tűz, melyet vélhetően egy gondatlanul eldobott cigarettacsikk okozott. Odabent három ló is volt, sajnos két patást azonban már nem sikerült kimenteni az épületből. 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: